si
Zgodbe iz lonca

Zgodbe iz lonca

Letos, v drugem letu pandemije vas bo Turizem Miren-Kostanjevica čez čarobno obdobje rasti, nabiranja in uporabe gojenih in divjih špargljev v kulinariki popeljal preko virtualne izkušnje, v katerem je združeno kuharsko znanje, poučne vsebine in veliko zabave.

Zgodbe iz lonca bodo pripovedovali v družbi odličnih kuharskih šefov in njihovih gostov: 

Vabljeni, da med 24. aprilom in 31. majem spremljate kuharske namige in kuhate po receptih kuharskih mojstrov Krasa in Vipavske doline. Zbirko receptov po namigih kuharskih mojstrov iz Krasa, Vipavske doline in Brd lahko naročite na info@visitkras.info ali info@mirenkras.si (cena 8 eur + stroški poštnine) ali osebno v trgovini z lokalnimi izdelki – Cerjanki v Pomniku miru na Cerju. In seveda pravočasno nabavite sveže šparglje, najraje pri največjem pridelovalcu belušev v Sloveniji, na Kmetiji Ušaj v Orehovljah.

Informacije

Kontakt

Turizem Miren – Kostanjevica
Lokvica 35
5291 Miren
Nagradna igra

Vsak ponedeljek bo na Facebook Miren Kras in Instagram Miren Kras najavljen kuharski izziv, v katerem bo gostinec do petka pripravil krožnik za posebnega gosta, iz vrst znanih slovenskih osebnosti. Kdo bo preizkušal njegove kuharske spretnosti in slastnost jedi, bo javnost lahko ugibala v nagradni igri
Ugani kdo pride k meni na večerjo? 

Izmed pravilnih odgovorov bodo izžrebali tedenskega nagrajenca, ki bo prejel BON za kosilo ali večerjo za 2 osebi v gostilni, ki se bo posamezni teden predstavila, ter knjigo receptov Šparglji-beluši.

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se