si
Ustvarjalni dan med sivkinimi polji

Ustvarjalni dan med sivkinimi polji

Ta poseben dan bo posvečen ročnemu delu, ustvarjalnosti in druženju. Obiskovalci boste lahko uživali v delavnicah in stojnicah v edinstvenem naravnem okolju sivkinih polj.

V sklopu Ustvarjalega dne bodo organizirane številne delavnice. Preizkusili in naučili se boste lahko različnih ročnih del: vezenja, risanja, kvačkanja, šivanja, izdelave kadila. Podrobni opisi in urnik delavnic so spodaj. Na večino delavnic je potrebna predhodna prijava. Za rezervacijo mesta je potrebno plačati avans (po dogovoru z ustvarjalko, ki vodi delavnico - po prijavi boste prejeli mail z navodili). Za vse delavnice velja, da boste na njih izdelali nek unikaten izdelek in ga tudi odnesli domov. V ceno delavnice je vključen tudi material, ki ga potrebujete na delavnici. Želeli smo vam čim bolj poenostaviti, da samo pridete in začnete ustvarjati.

Kdo bo z nami? Sivcek.si, Lanika Atelier, Mavrična nitka, Krasni cvet, Studio Kresnička.

Urnik delavnic:

  • 9.30: Kadilo in delavnica poslikave bombažne torbe
  • 10.00: Delavnica ročnega vezenja + Kvačkanje
  • 12.00: Kadilo
  • 14.00: Kadilo
  • 15.00: Delavnica ročnega vezenja + Delavnica poslikave bombažne torbe
  • 16.00: Šivanje (elastika za lase)
  • 17.00: Kadilo
Program

Ročno vezenje

Delavnico vodi Nika Korošec (Lanika Atelier), izdelovali bomo ročno vezene lanene špangice z motivom vrtnice in pikic. Delavnica traja približno 45 minut. Primerna je od starosti 9 let naprej. Vsak udeleženec izdela in odnese domov dve ročno izvezeni špangici (poljubne barve). Vse pripomočke dobite na sami delavnici. Primerno tudi za tiste, ki še nikoli niso držali igle v rokah.
Cena delavnice je 12 €.
Max. število oseb: 10.
Obvezna prijava na: info@lanika-atelier.com.

Urnik: ob 10.00 in 15.00

Delavnica poslikave bombažne torbe

Delavnico vodi Andreja Kocjan, po izobrazbi likovna pedagoginja z 20-letnimi delovnimi izkušnjami v šolstvu. Poleg učiteljice pa je tudi ustvarjalka nakita Krasni cvet (izdeluje unikatne izdelke iz polimerne gline). Na delavnici boste imeli priložnost, da si čisto po svoje in unikatno poslikate bombažno torbo. Enourna delavnica se bo izvajala v dopoldanskem in popoldanskem času. Ves material in pripomočke za poslikavo dobite na delavnici. Svojo novo, poslikano bombažno torbo pa po končani delavnici vzamete s sabo.
Delavnica traja eno uro.
Max. število oseb: 7.
Cena delavnice: 14 €.
Obvezna prijava na: krasnicvet.si@gmail.com

Urnik: ob 9.30 in 15.00

Kadilo

Delavnico vodi Nika Korošec (Sivček.si). Na delavnici bo vsak udeleženec izdelal svoje kadilo (iz sivke, žajblja in rožmarina). Maksimalno število udeležencev delavnice: 10-12.
Delavnica traja približno 20 minut.
Prispevek za material: 3 €.
Predhodna prijava na delavnico ni potrebna.

Unik: ob 9.30, 12.00, 14.00, 17.00

Kvačkanje

Delavnico vodi Mavrična nitka. Delavnica je primerna za tiste, ki že poznajo osnove kvačkanja. Izdelovali bomo kvačkan scrunchie iz mehke preje. Za material (prejo in elastiko) bo poskrbljeno. Prosim imejte s seboj kvačko št. 5 oz. mi ob prijavi sporočite, če jo potrebujete. Delavnica traja približno eno uro. Delavnica je primerna za starejše od 12 let.
Cena delavnice je: 10€.
Maksimalno število udeležencev je 10.
Obvezna prijava na: mavricnanitka@gmail.com

Urnik: ob 10.00

Informacije

Kontakt

Sivkina ekološka kmetija Korošec
Ul. Gregorja Žiberne 4
6215 Divača

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se