si
PRESTAVLJENO: Praznik radičke

PRESTAVLJENO: Praznik radičke

Praznik radičke je zaradi širitve virusa COVI19 PRESTAVLJEN.

Danes si obede s svežo zelenjavo iz trgovin lahko privoščimo vse leto, a hkrati »divja« hrana, nabrana v domačem naravnem okolju, zaradi večje hranilne vrednosti in okusa vse bolj pridobiva na pomenu. V Lipi na Krasu bodo pomladanski vaški praznik, ki bo letos organiziran v nedeljo 29. marca, posvetili regratu oziroma po lip'nsko radički. Obiskovalcem bodo tudi tokrat v pokušanje ponudili domače jedi iz regrata – take po tradicionalnih receptih, kot je sveža regratova solata z jajci, pa tudi bolj »kreativne«, kot so regratove juhe, zavitki ali celo sladice. Degustacije bodo pred vaškim domom v Lipi na voljo od 12.00 dalje, da si iz regratovih prigrizkov si lahko sestavite zanimivo kraško kosilo.


Pomladni izlet na Kras si bodo obiskovalci lahko popestrili tudi z vodenim pohodom po razglednih poteh nad Lipo, z (ne prenapornim) vzponom na Trstelj – s pogledi od Alp do Jadranskega morja. Zbirno mesto za pohodnike je v Lipi, pri vaškem domu med 9.00 in 9.30. Pohod bo trajal približno 3 ure, ob povratku v Lipo pa bo vsem pohodnikom, ob plačilu štartnine, postrežena topla malica in pijača.  Za otroke do 10.leta starosti je udeležba brezplačna.

Organizator Vaško razvojno turistično društvo Škrla iz Lipe

Kontakt: skrla.lipa@gmail.com

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se