si
Praznik drnjul 2021

Praznik drnjul 2021

Drnulje ali drnjule, kot jim pravijo na Krasu, so živo rdeči plodovi drena in vedno bolj pogosto uporabljeni v kulinariki. Poleg marmelad, likerjev in sokov, ki so najbolj pogosti proizvodi, se danes vedno bolj pogosto uporabljajo tudi v drugih jedeh.

V Škrbini bo letos četrto leto zapored Praznik drnjul. Pričel se bo s pohodom ob 15. uri in nadaljeval s pokušino dobrot iz drnjul. Domačini bodo pripravili različne dobrote: od sladoleda do potice ter že poznanih sokov in likerjev. Na odru bo potekala učna ura o drnjulah, predstavili pa se bodo tudi vaški ponudniki.

Program bo v pesmi in besedi povezovala Irena Tratnik Dosso. Posebni gost prireditve bo dolgoletni član skupine Čuki, Vinko Cankar.

Prireditev bo v vsakem vremenu.

Zaradi omejitev za preprečitev širjenja COVID-19 pri izvedbi javnih prireditev vas prosimo, da spremljate aktualne informacije objavljene v dogodku organizatorja prireditve. V kolikor razmere v decembru ne bodo dopuščale izvedbe dogodka, bo le-ta premeščen na poznejši čas oz. odpovedan.

Informacije

Kontakt

Društvo VRT Škrbina
Škrbina 45a
6223 Komen

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se