si
Poletni glasbeni večeri v Lipici

Poletni glasbeni večeri v Lipici

Odiličen ambient Lipice bo znova gostil Poletne glasbene večere. Do konca poletja vas čaka kar devet brezplačnih koncertov priznanih glasbenikov.
Program

15. julij Tulio Furlanič DUO

Tulio Furlanič, pevec in bobnar legendarnih skupin Kameleoni, Halo, Faraoni in drugih. Izvrsten pevec in glasbenik je v 57 letih glasbene kariere postal ikona našega prostora. Svojo ustvarjalno moč bo tokrat združil s pianistom Evgenom Štefančičem. Avtorske pesmi in svetovne evergreene bosta preigravala v edinstvenem swing stilu. 

22. julij – Duo Anima

Duo Anima sta Ajda Podgornik Valič in Miroslav Paškvan. V 10 letih sodelovanja sta dosegla izjemno povezanost, ki jo prek njune glasbe začuti občinstvo. Njun repertoar obsega tuje in slovenske skladbe vseh žanrov.

29. julij – Just Friends Quartet

Just Friends Quartet je klasična, tradicionalno orientirana jazzovska combo zasedba, ki goji in na novo interpertira zven kvartetov legendarnega saksofonista Sonnya Rollinsa iz 50′ let prejšnjega stoletja. Igranje prearanžiranih standardov so nadgradili z originalno avtorsko glasbo, napisano v  tradicionalnem jazzovskem duhu. Kvartet je leta 2018 izdal CD ploščo z naslovom ‘Sitting in the shade’ z avtorsko glasbo pianista Marka Petrušiča, leta 2020 album z naslovom ‘Swinging all the way’, leta 2022 pa album ‘Light blue morning daylight’, zaznamovan s tematiko epidemije Covid 19.. S svojim obširnim repertoarjem, ki poleg avtorske glasbe obsega tudi 50 standardov, lahko pokrijejo celo paleto dogodkov od poslovnih srečanj, piknikov, do večjih festivalov.

5. avgust – Manca Kozlovič in Kim Babič

12. avgust – Boštjan Pertinač

19. avgust – Valentina Šestanj

26. avgust – Slavko Ivančič

Informacije

Kontakt

Kobilarna Lipica
Lipica 5
6210 Sežana

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se