si
Mesec krasnih špargljev

Mesec krasnih špargljev

V obdobju zorenja divjih in gojenih špargljev so se gostinci Miren Krasa, Katjuša Batistič iz Gostilne Bric, Darja Makorič Špiljak iz Gostilne Makorič, Andrejka Harej in Tomaž Kogoj iz Gostilne Kogoj, Jurij in Jasmina Golob iz Gostilne Štirna in Mirko Godnič iz istoimenske Domačije, s svojimi trajnostnimi kulinaričnimi predstavami pod znamko KRASNA KUHNJA podali na čarobno potovanje, na katerem nam bodo skupaj z Okrepčevalnico Cerje, Ošterijo Žogica, Ošterijo Furlan, Majerijo, Gostilno Winkler in Gostilno Koršič nekje do sredine junija, oziroma dokler bodo njive na Vrtu Goriške, ob Vipavi in ob Soči ponujale dovolj bogato bero teh zdravilnih spomladanskih povrtnin, v svojih lokalih ponujali kreativne in zdrave krožnike, ki jih omogoča vsestranska uporabnost špargljev v kulinariki.

Uporabnost čudovitih divjih in gojenih špargljev seže daleč preko kuhinje in mize. Vse pogosteje se izpostavlja njihova učinkovitost na področju nege telesa.

Urška Merljak - INTINITI čuječnost, Erika Brajnik - SAEKA, Nataša Kodermac - NATALIS, Maja Živec - LEPOTILNICA MAJA, Tea Berginc - SPA&BEAUTY TEA in Magda Rogelja -  ZELIŠČNA KMETIJA ROGELJA, bodo vse od sredine junija z nami delile recepte za zdravo življenje in različne detox terapije v kombinaciji s šparglji, s katerim pomlajujemo telo in poživljamo duha.

Informacije

Kontakt

Turizem Miren–Kostanjevica
Cerje, Lokvica 35
5291 Miren

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se