si
Mavrica doživetij v Parku Škocjanske jame

Mavrica doživetij v Parku Škocjanske jame

  • Lokacija
    Park Škocjanske Jame
  • Kdaj

V Parku Škocjanske jame se bodo odvijali novi tematski vodeni sprehodi po Učni poti Škocjan. Začeli se bodo spomladi, ko se začne prebujati narava in nas vabi v svoje naročje. Namenjeni so vsem, ki si želijo preživeti nekaj uric v pristnem stiku z naravo v objemu naravnega spomenika svetovnega pomena. Izjemnost te dediščine je UNESCO prepoznal že 1986 leta in jo uvrstil na svoj seznam svetovne dediščine. 

Pot poteka ob robu udornih dolin in je precej razgibana, a ne zelo zahtevna. Dolga je dobra dva kilometra in ima približno štirideset metrov višinske razlike, kar pomeni, da je tudi nekaj stopnic. S poti se odpirajo čudoviti pogledi na veličastne stene Velike in Male doline, kar prav v tem pomladnem času omogoča odkrivanje in spoznavanje brezštevilnih zanimivosti.

Vsak sprehod bo ubran na izbrano tematiko, ki nam bo odstirala skrivnostna sporočila. Pot vključuje tudi etnološko zbirko v Jakopinovem skednju in interpretacijski center Parka na Delezovi domačiji. Skozi slikovite vasice Betanja, Škocjan in Matavun pa vas pripelje pot nazaj na izhodišče v informacijski točki na sprejemnem centru parka. Pot traja dobri dve uri.

Vodenja se bodo odvijala od marca do konca maja, vsak torek dopoldan ob 10.30.

Obvezna najava na psj.info@psj.gov.si.

Cena: 6€/odrasli, 5€/upokojenci in študenti in 3,50€/otroci.


Več informacij najdete v priponki.

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se