si

Kako bi grad Rihemberk upodobil Lojze Spacal (KUL-STIK)

Vljudno vabljeni na prvo doživljajsko umetniško delavnico za otroke, na kateri bomo spoznali mogočno arhitekturo gradu Rihemberk in se preizkusili v njenem upodabljanju po vzoru slikarja in grafika Lojzeta Spacala.

Dragi otroci in starši, napovedujemo prvo od šestih umetniških delavnic, namenjenih spoznavanju dediščine gradu in umetniškega ustvarjanja širšega goriškega prostora. Prva delavnica, ki bo na gradu Rihnberk v nedeljo, 21. julija, se bo posvetila slikarju in grafiku Lojzetu Spacalu. Delavnice so del projekta Kulturno stičišče območja LAS V objemu sonca (KUL-STIK).

Na prvi delavnici bo Eleonora popeljala otroke na doživeti sprehod po gradu Rihemberk s poudarkom na opazovanju arhitekture in posebnosti, jim predstavila značilne podobe Lojzeta Spacala in vodila likovno delavnico. Dogodek je namenjen otrokom med 6. in 15. letom starosti in bo trajal 2 uri.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno, zato so obvezne predhodne prijave na e-naslov grad.rihemberk@gmail.com ali telefonsko številko 031 230 163. Otroci bodo prejeli vse pripomočke za ustvarjanje na delavnici.

Delavnice bodo izvedene pod mentorstvom krajinske arhitektke in interpretatorke kulturne dediščine Bojane Čibej, ki v okviru zavoda Svitar s svojimi interpretativnimi zgodbami bogati tudi druge slovensko gradove.

Vabljeni, da dan zaokrožite še z obiskom sosednjega gradu in ogledom Galerije Lojzeta Spacala v Štanjelu, kjer je trenutno na ogled razstava K3 - Magičnost prostora umetnikov Lojzeta Spacala, Avgusta Černigoja in Srečka Kosovela.

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se