si
Festival kraška gmajna

Festival kraška gmajna

  • Lokacija
    Kras
  • Kdaj

Kraška gmajna velja za eno najstarejših kulturnih krajin in enega najbogatejših življenjskih prostorov v Evropi in širše. Temu izjemnemu prostoru je posvečen Festival kraška gmajna, edinstven festival naravoslovnega in dediščinskega turizma, ki obiskovalcem skozi različne aktivnost ponudi doživetje naravne in kulturne dediščine, posebnega rastlinskega in živalskega sveta gmajne, pa tudi ljudskih modrosti in znanj. Posebej zanimivo je spoznavanje prepletanja lokalne kulinarike z letnimi časi.

V okviru festivala so organizirani tematski pohodi, kulinarične delavnice in predavanja. Ponudba kraške gmajne je v vseh letnih časih izjemna, zato je festival sestavljen iz sklopov, ki sledijo ritmu narave. 

Organizatorji in pobudniki festivala so: Konjeniški park Lipica, Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija, Turistično informacijski center Sežana, Razvojni center Divača.

Zaradi omejitev za preprečitev širjenja COVID-19 pri izvedbi javnih prireditev, vas prosimo, da spremljate tudi uradno stran organizatorja prireditve. V kolikor razmere ne bodo dopuščale izvedbe dogodka, bo le-ta premeščen na poznejši čas oz. odpovedan.

Informacije

Kontakt

Informacijski center Parka Škocjanske jame
Matavun 12
6215 Divača
TIC Sežana
Partizanska cesta 4
6210 Sežana
TIC Štanjel
Štanjel 1a
6222 Štanjel
Konjeniški park Lipica
Lipica 5
6210 Sežana
Razvojni center Divača
Kolodvorska ulica 3a
6215 Divača
Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se