si
Dan za Škratji Kras in Dan kraškega ovčarja

Dan za Škratji Kras in Dan kraškega ovčarja

Dogodek bo popestril zbor kraških ovčarjev, glasbena pravljica, vodeni sprehodi po Škratjem Krasu s kraškimi ovčarji in Škrateljčev knjižni sejem.

Dobimo se ob 10:00, na dvorišču gradu Štanjel.
Škratji Kras je družinska dogodivščina v Štanjelu na Krasu, ki otroke in odrasle popelje v čudoviti svet Krasa. Izvirna zgodba Škratje s Krasa Uroša Grilca z ilustracijami Zvonka Čoha je ekološko ozaveščena pripoved o tem, kako so nagajivi škratje zagodli prebivalcem Štanjela, v katerem je vse postavljeno na glavo. Na Škratjem Krasu so skrili kraške pečate in vsenaokrog natrosili škratje uroke. Kraški svet zdaj ni več trden kot kamen, vztrajen kot burja in pisan kot ruj. Kras potrebuje pomoč! In tukaj se poda domišljija na čisto pravo pot iz kamna in prsti. Glasbena pravljica Škratje s Krasa bo jeseni izšla na novi zgoščenki, v živo pa jo pripovedujemo na različnih dogodkih ter nastopih v vrtcih in šolah.

Več informacij sledi. 

Informacije

Kontakt

Center za obiskovalce Grad Štanjel
Štanjel 1a
6222 Štanjel
O Škratjem Krasu

Škratji Kras je družinska dogodivščina v Štanjelu na Krasu, ki otroke in odrasle popelje v čudoviti svet Krasa. Izvirna zgodba Škratje s Krasa Uroša Grilca z ilustracijami Zvonka Čoha je ekološko ozaveščena pripoved o tem, kako so nagajivi škratje zagodli prebivalcem Štanjela, v katerem je vse postavljeno na glavo. Na Škratjem Krasu so skrili kraške pečate in vsenaokrog natrosili škratje uroke. Kraški svet zdaj ni več trden kot kamen, vztrajen kot burja in pisan kot ruj. Kras potrebuje pomoč! In tukaj se poda domišljija na čisto pravo pot iz kamna in prsti.

Dogodivščina Škratji Kras se prične na parkirišču ob pošti v Štanjelu.

Pot je krožna, nezahtevna in urejena, konča pa se v Centru za obiskovalce na gradu Štanjel, kjer otroci za rešeno misijo prejmejo tudi krasno nagrado. Pot je dolga 3.390 m, višinske razlike je 93 metrov, zanjo bodo družine potrebovale najmanj 2,5 ure.

Cena:

Vodenje na otroka stane 7,5 EUR in vključuje beležko, barvice ter nagrado. Za odrasle pa je vodenje 2,5 EUR na osebo.

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se