si
ODPOVEDANO! Br'stovska špargljada, koloosmica in špargljev pohod

ODPOVEDANO! Br'stovska špargljada, koloosmica in špargljev pohod

Zaradi izrednih razmer povezanih s koronavirusom, je prireditev ODPOVEDANA!

Sredi sezone divjih špargljev v Brestovici pri Komnu vsako leto organizirajo gastronomsko-turistično prireditev, posvečeno špargljem. Domačini pripravijo zanimivo razstavo raznovrstnih jedi iz divjih špargljev, obiskovalcem pa je na voljo tudi pokušina.

Lokalni praznik špargljev tradicionalno spremljata tudi pohod na okoliške vrhove in kolesarjenje. Kolesarska proga je speljana mimo kraške osmice, ki kolesarjem ponudi pristne domače jedi.

PROGRAM

​Koloosmica, ob 9.00
Rekreativno kolesarjenje po cestah in poteh na Krasu v okviru akcije “SLOVENIJA KOLESARI”
Čezmejno kolesarjenje po slovenskem in zamejskem Krasu povezuje obe strani slovensko – italijanske meje in njene prebivalce. Njih in kraško pokrajino pospremljeno s čudovito panoramo Tržiškega zaliva in Julijskih alp, boste spremljali na 25 – 30 km dolgi progi, ki poteka po kraških kolovozih in stezah. Zato potrebujete gorsko ali treking kolo in zaščitno čelado. Vmesni postanek na osmici v slovenski zamejski vasi in zaključek v Brestovici na šparglijadi.

Špargljev pohod, ob 9.30
Za ljubitelje pohodništva, ki se bodo lahko podali na voden pohod po okoliških vzpetinah, po sledovih soške fronte in do sosednjih zamejskih vasi.
Dolžina pohoda bo do 15 km oz 3 – 4 ure hoje. Možnost krajše/daljše poti.

Špargljada, od 11.00 dalje
Gastronomsko – turistična prireditev, ki vključuje pokušino in razstavo raznovrstnih jedi Brestovk in Brestovcev, pripravljenih iz svežih divjih kraških špargljev, ki v Brestovici, ki je morju najbližja, prvi pokukajo na plan. Ponudba frtalje, pripravljene iz špargljev, jajc in pancete, degustacija odličnih brestovskih vin ter pripravo špargljevih jedi.

Organizator:
Turistično društvo Brest
T: +386 (0)5 7664 334
M: +386 40 815 552
E: stane.svigelj@siol.net
www.brestovica.com

Informacije

Kontakt

Turistično društvo Brest
Brestovica pri Komnu 55
6223 Komen
Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se