si
24. Škocjanski festival Škocjan fest 2020

24. Škocjanski festival Škocjan fest 2020

Med 27. junijem in 11. julijem vas vabimo na Škocjanski festival, ki bo letos že 24. leto zapored. Iz trga v Škocjanu se letos selimo na Murvin vrt Promocijsko kongresnega centra Pr' Nanetovh. Poskrbeli smo za raznolik program, ki ga kot vedno polnijo glasba in gledališke predstave. 

Program

Petek, 27. junij 2020 ob 21. uri

Koncert pod murvami, Anakrousis in Tinkara Kovač

V prvem delu bo nastopila a capela skupina Anakrusis iz Gropade s programom vokalnega jazza, swinga, popa, gospela, evergreenov. V drugem delu sledi Tinkara Kovač ob spremljavi kitarista Daniela Matiča

Petek, 3. julij 2020 ob 21. uri

Komedija Scapinove zvijače, Gledališko društvo Kontrada Kanal

Režija: Peter Harl

V malem obmorskem mestecu se mlada prijatelja znajdeta vsak v svojem primežu prepovedane ljubezni. Ob vsem tem, pa sta še brez denarja. Njuna stroga in skopušna očeta imata drugačne zamisli glede prihodnosti in poročnih načrtov mladih fantov. Kaj storiti?
Za običajne ljudi bi takšna zagata predstavlja brezizhodno situacijo. A z vsemi možnimi žavbami namazan iznajditelj zvijač in nesebični sluga Scapin z veseljem priskoči na pomoč zaljubljencem. Mojster nesramnih duhovitosti s pomočjo mističnega bitja kaznuje gospode, ki si domišljajo, da jim pritiče neomejena oblast nad življenjem drugih. Pri tem pa plete niz komičnih situacij do skrajnosti. Na koncu so zadovoljni vsi razen ubogega Scapina, ki kot zadnji sluga ostane pred zaprtimi vrati bogate veselice. 

Molière, veliki komediograf francoskega klasicizma, se je s Scapinovimi zvijačami v poznih letih gledališke kariere vrnil k tradicijam commedie dell' arte. Naša igra velja za eno najinteligentnejših in najbolj učinkovitih situacijskih komedij vseh časov. Predstavljamo vam jo v svežem in nenavadno učinkovitem prevodu Primoža Viteza.

Več o predstavi: Gledališko društvo Kontrada Kanal

Petek, 10. julij 2020 ob 21. uri

Komedija Ljubezen na predzadnji pogled, Kulturno društvo Domovina Osp

Režija: Edita Frančiškin

Živemu človeku se marsikaj zgodi. Priletna Nineta po moževi smrti žaluje 10 let, potem pa v sanjah dobi napotek, da... Začne se krog iskanja bodočega moža.

Živemu človeku se vse zgodi,... in Nineta se pripetljajih s »snubci« končno doume, da sanjskih moških ni, so le tisti, otipljivi in resnični. Pa bo
zadovoljna s takšnim? Eh, Nineta! Pamet v roke! Živemu se vse pripeti, tudi ljubezen na predzadnji pogled, vendar je potrebna kultura srca.
Predstava je farsa, ob kateri se smejemo in hkrati z lahkotnim posmehom in gromkim krohotom skrijemo misel, da se to lahko zgodi tudi nam.

Sobota, 11. julij 2020 ob 21. uri

Koncert Etnoploč

Čezmejni trio Etnoploč širi območja svojih glasbenih interesov, ne le v zemljepisno širino in dolžino, marveč tudi v zgodovinsko globino, ki jo bomo v skladbi Da Vinci zaznali preko zvoka portativa, zelo posebnega glasbila velikega slikarja in izumitelja Leonarda Da Vincija. Harmonikar Aleksander Ipavec – Ipo, saksofonist Piero Purini in trobentač Matej Špacapan srčno in zagnano brišejo geografske in ideološke meje, skačejo čez zidove in tihotapijo muzike iz vseh koncev in krajev v zapeljivo in samosvojo mešanico. Za zvočne učinke, ki ponujajo dodatno nadgradnjo glasbe drznega tria, pa skrbi tehnik in snemalec Borut Čelik, svojevrsten »četrti član« zasedbe.

Aleksander Ipavec - harmonika
Piero Purich - saksofoni, duduk
Matej Špacapan - trobenta
Borut Čelik - zvok

Več o zasedbi: Etnoploc

Informacije

Kontakt

Turistično društvo Škocjan
Matavun 12
6215 Divača
Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se