si
2. AKCIJA sajenja

2. AKCIJA sajenja "Drevo za Cerje"

  • Lokacija
    Pomnik miru na Cerju
  • Kdaj


"Kdor sadi drevesa, poleg sebe ljubi tudi druge." - Thomas Fuller

Zima trka na vrata in do pred kratkim nas je pred mrzlimi sunki burje na Cerju varoval borov gozd. Danes se tu razteza črna goličava, sled, ki jo je za seboj pustil avgustovski požar.

Prizadel je blizu 100 hektarjev gozda, v celoti del zaščitenega območja Nature 2000 in Parka miru z bogato naravno, kulturno in zgodovinsko dediščino Slovencev.

Iz naše stiske se je rodila čudovita akcija Drevo za Cerje, ki je v poldrugem mesecu v našo zeleno družino donatorjev zbrala že 275 posameznikov in 29 podjetji iz Slovenije in tujine ter skupaj preko 900 sadik avtohtonih dreves hrasta, javorja, skorša, breka in črnega bora.

V prvi akciji sajenja dreves v drevored HVALEŽNOSTI smo s skupnimi močmi v ožjem pasu 4 ha okrog Pomnika miru na Cerju posadili več kot 200 avtohtonih dreves v Drevored hvaležnosti. Od 10.000 sadik črnega bora pa nam je zaradi slabih vremenskih razmer uspelo posaditi le nekaj čez. 3.000 sadik.

SEDAJ STE NA VRSTI VI, VABIMO VAS,

da se nam dne 21. 3. 2020 ob 9:00 uri

pridružite na vseslovenski prostovoljni akciji pogozdovanja na Cerju.

Kaj se dogaja na Krasu?

Ne prezrite zanimivih dogodkov, ki jih navdihuje tradicija in bogatijo pristni okusi lokalnih dobrot ...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se