si

Na obisku pri kreativnih ustvarjalcih

90 min

Spoznajte ustvarjalke v idilični kraški vasici Štanjel. Obiskali boste galerijo Ana & Gaja Art Gallery in trgovinico Lokal v Štanjelu.

Na vhodnem stolpu vas bo odprtih vrat pričakala prodajna galerija Ana & Gaja Art Gallery, kjer se od leta 2017 prepletata svetova keramike in trajnostnega modnega oblikovanja. Umetnica Ana Hanzel ustvarja čudovite, subtilne umetniške izdelke in skulpture iz keramike. Gaja Hanzel, modna in grafična oblikovalka, pa pod svojo blagovno znamko Fi by Gaja oblikuje torbe izčiščenega videza iz trajnostnih materialov. S svojimi umetniškimi izdelki in ostalimi oblikovnimi produkti, ki so tudi nagrajeni, večkrat sodelujeta na domačih in mednarodnih razstavah. Leta 2022 se jim je pridružila tudi stalna gostja, modna oblikovalka Teja Kodre (Karmina), ki oblikuje oblačila po principu kapsulne garderobe. Na obisku v galeriji vas bo pričakala dobrodošlica z izbranim domačim likerjem, predstavitev umetniških skulptur in oblikovnih izdelkov, ki so na voljo tudi za nakup, ter mini delavnica izdelave personaliziranega tekstilnega spominka.

Pot vas bo nato vodila po bregu navzgor, v trgovinico Lokal v Štanjelu. V njej svoja dela predstavlja Metka Zver, ki pod blagovno znamko O2 wood ustvarja umetniške sklede, vaze, svetilke in druge predmete iz lesa. Material najde v svoji neposredni okolici. Včasih je to les dreves, ki jih je bilo treba podreti zaradi bolezni ali starosti, včasih deli starih tramov ali kosi starih kraških sodov, ki so odslužili svoje prvotno funkcijo in dobijo zdaj svoje že tretje življenje v umetniško oblikovanih izdelkih. Umetnica vam bo ob kavici predstavila različne vrste lesa, razložila, kakšen je postopek obdelave lesa ter prikazala, kako les obarvati s postopkom ebonizacije. Obiskovalci bodo v dar dobili enega od spominkov, izdelanih iz lokalnega lesa.

Vrsta ponudbe

  • vodeno doživetje dveh galerij
    Trajanje: 90 min
    Cena: 18 € / osebo

Odpiralni čas

Vse dni v tednu ob 11. in 18. uri ali po dogovoru.

Obvezna je predhodna najava pri ponudniku vsaj 24 ur vnaprej.

Trajanje
90 min
Jezik doživetja
slovenščina in angleščina
Cena
18 € / osebo

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se