si
Muzejske zbirke Parka Škocjanskih jam

Muzejske zbirke Parka Škocjanskih jam

Etnološka postavitev v J'kopinovem skednju predstavlja pridobivanje žita in njegovo uporabo iz časa ornega poljedelstva. Pritlični objekt je krit z rženo slamo in je posebnost, ki je iz teh krajev povsem izginila. V muzeju je postavljena stalna zbirka z naslovom Od zrna do kruha.

V obnovljenem Jurjevem hlevu je predstavljena  zgodba o odkrivanju in raziskovanju Škocjanskega jamskega spleta od začetka 19. stol. naprej, še posebej zanimivi so deli stare opreme, ki so jo prvi jamarski raziskovalci uporabljali. V pritličju sta na ogled še maketi Škocjana in Škocjanskih jam.

V Delezovi domačiji se nahajajo geološka zbirka (kjer so zbrane kamnine matičnega Krasa), arheološka zbirka (kjer je razstavljenih nekaj duplikatov najdb iz Mušje jame pri Škocjanu, ki izvirajo iz obdobja med 12. in 8. st. pr. n št. Naselji v Škocjanu in Gradišču, predvsem pa številna grobišča in druge bogate arheološke najdbe, dokazujejo, da je imel ta prostor v 1. tisočletju pred štetjem izjemen pomen) ter biološka zbirka kjer obiskovalec spozna kako biološko pester je Kras.

Odpiralni čas

Urnik: Zbirke so odprte od junija do septembra od 11:30 - 19:30.

Ogled muzejskih zbirk v Škocjanu - 10 min peš iz informacijskega centra
Trajanje ogleda: okoli 30 min.

Nazaj

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se