si

Muzej grad Štanjel

90 minut

Vas zanima, kako je občutiti moč in hlad burje? V Muzeju Grad Štanjel lahko burjo srečate vsak dan, saj je del razstave tudi vetrovnik, kjer vas ta kraška čarovnica dodobra prepiha!

Voden ogled muzeja vas popelje v magični svet Krasa in njegovega bistva. Razstava v Muzeju Grad Štanjel je posvečena naravi in človeku na Krasu. Je nekaj posebnega, obiskovalec bo namreč Kras ne le spoznal in se o njem naučil veliko novega, temveč, ga bo zaslišal, zavonjal, ga otipal … Razstava namreč gradi na izkustvenem doživljanju Krasa in njegove narave in kulture.

Kamen, voda, burja, kraški ovčar, mozaična kraška kulturna krajina, jame ter človek in Kras je sedem tem, ki so predstavljene tako na naravoslovni, arheološki, kulturno-zgodovinski, etnološki, muzejski, pa tudi umetniški, fotografski in filmski osnovi.

Ogled bomo zaključili pri Grajžarjevih, kjer si bomo privoščili kraško marendo. Gostoljubna lastnika, Vlasta in Vojko, nam bosta postregla z domačim pršutom in kozarcem terana. 

Vrsta ponudbe

  • doživetje kraško-brkinskih čudes s kulinaričnim utrinkom
    Vključuje: Ogled Muzeja Grad Štanjel s pogostitvijo v Grajžarjevi marendi (domač pršut in kozarec terana). 
    Trajanje: 90 minut
    Cena: 18 € / osebo 

Odpiralni čas

Vsak dan ob 15. in 18. uri.

Obvezna je predhodna najava pri ponudniku vsaj 24 ur vnaprej. 

Trajanje
90 minut
Jezik doživetja
slovenski, angleški
Cena
18 € / osebo
Informacije
Center za obiskovalce Grad Štanjel

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se