si

Krasoslovna naravoslovna učna pot Divaški Kras

4,8 km
2 do 3 ure
Zahtevnost

Spoznajte kraške pojave in biotsko bogastvo

Po obrobju Divače je speljana zelo zanimiva pot, ki obiskovalcu predstavi najbolj značilno kraško naravno bogastvo. Pot, ki jo lahko začnete na različnih točkah, vas popelje okoli udorne doline Risnik, ki je nastala z vdrtjem stropa nekdanje jamske dvorane, in naprej do Divaške jame. Opazovali boste pestro in zelo barvito rastlinstvo, prisluhnili številnim pticam in včasih srečali tudi katero od večjih divjih živali. Pot je opremljena s številnimi informativnimi in usmerjevalnimi tablami, ki predstavijo kraške pojave, drevesne vrste in posebnosti tega čudovitega kraškega gozda.

OBVESTILO: Zaradi del, ki se izvajajo ob izgradnji drugega tira, je Krasoslovno naravoslovna učna pot Divaški Kras na daljšem krogu nekoliko skrajšana. Urejena je krožna povezava spodnje in zgornje poti. Začasno je onemogočen tudi prehod do Divaške jame. Divaška jama je dostopna po glavni cesti Divača - Lokev.
Skrajšana trasa
Hvala za razumevanje.

Lokacija
Dolžina poti
4,8 km
Trajanje
2 do 3 ure
Zahtevnost
nezahtevna
Znamenitosti ob poti
  • udorna dolina Risnik
  • Divaška jama
  • naravno bogastvo Krasa
Informacije
TIC Divača

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se