Raziskovanje kraških podzemnih čudes

Kras vas ne bo očaral le z nadzemnimi lepotami ampak vas bo osupnil s svetom, ki se skriva pod zemljo. Za skrivnostno podzemlje na Krasu, si je mati narava vzela čas. Leto za letom so kapljice dežja pronicale skozi apnenčasto zemljo ter ustvarile na tisoče kapnikov, ki so za svojo veličino potrebovali tisočletja. Rastejo pa še danes. Zato je njihova izjemnost toliko večja.

skocjanske_jame_2

Oglejte si Jamo Vilenico, ki velja za najstarejšo turistično jamo v Evropi, Divaško jamo, katero je obiskal tudi psihoanalitik Sigmund Freund, Jamo Dimnice in Križno jamo, največjo turistično jamo v Evropi – Postojnsko jamo ter Škocjanske jame, ki veljajo za edinstven naravni pojav in so še vedno edini spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu, vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine.

Ravnodušnega, vas ne bodo pustile niti jame, ki se nahajajo na Poti miru. Tu so Jama Pečinka, Krompirjeva jama ter Jama Jerihovca, ki pišejo zgodbo o bojih na Soški fronti.

DOŽIVETJE ogleda podzemnega sveta – skozi vse leto.

 

Za dodatne informacije in rezervacije, kontaktirajte naše Turistično informacijske centre. Z veseljem vam bomo svetovali. 

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


6+7=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije