Pepin kraški vrt ter Pepina zgodba

Vrtova prikazujeta ohranjanje in zaščito naravne in kulturne dediščine ter ohranitev matičnega Krasa kot edinstvenega primera kulturne krajine, kjer se tradicija enači z visoko mero umetnosti in pripoveduje zgodbo kraškega človeka...

Pepin kraški vrt je na hortikulturni razstavi Hampton Court Place Flower Show 2009, ki je drugi najpomembnejši hortikulturni dogodek na svetu, prejel najboljšo oceno in zlato medaljo v kategoriji malih vrtov.

Pepin vrtVrt je zasnovan s tradicionalnimi materiali umetnostne obrti, rastlinami, ki so značilne za kraško krajino in je namenjen aktivni sprostitvi na podeželju. Vrt s specifičo arhitekturno strukturo prikazuje spoštljiv, naravi prijazen način življenja ljudi na ruralnem območju.

Pepa%27s storyPoleg Pepinga kraškega vrta si lahko obenem ogledate vrt Pepino zgodbo, ki je na RHS Chelsea  floweer show 2012 v kategoriji Artisan Gardens v Londonu prejel pozlačeno medaljo. Tu je zasnovalec Borut Benedejčič segel v preteklost in oblikoval preprosto kamnito pastirsko zavetišče sredi kraške gmajne.

Pravljica o Krasu in njegovih ljudeh je sedaj na ogled na dvorišču Bunčetove domačije v Dutovljah.

Urnik ogledov: petek-nedelja od 10.00 do 18.00

Skupine si lahko vrtova ogledajo tudi izven urnika, po predhodnem dogovoru.  

Vstopnina: 1,5 EUR na osebo, večje skupine -10% popust

pepa letak

PEPIN KRAŠKI VRT - brošura

INFO:
TIC SEŽANA - Info točka Dutovlje
Dutovlje 65, 6221 Dutovlje
T: +386 5 731 01 28
E:

 

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


8+0=

Rezervacije