Štanjel

Obiščite srednjeveško vasico Štanjel z ozkimi ulicami in gradom. Oglejte si galerijo likovnih del Lojzeta Spacala ter se sprehodite po Ferrarijevem vrtu, ki je bil zgrajen po načrtih znanega arhitekta Maksa Fabianija. Očarala vas bo tudi najstarejša stavba – Kraška hiša, ki je pomnik iznajdljivosti preprostih prebivalcev, ki so za gradnjo uporabili kraški kamen.

Stanjel- Jost Gantar - 2

 

DOŽIVETJE skozi vse leto.

Štanjel, eno najstarejših naselij na Krasu je prepoznavno po starem jedru. Ime je dobil po zavetniku cerkve, svetem Danielu.

Pustite se zapeljati skozi ozke uličice in se prepustite zgodbi, ki se v Štanjelu piše že stoletja. Oglejte si kraško hišo, ki odraža arhitekturne posebnosti prvotnih kraških hiš ter galerijo likovnika Lojzeta Spacala, ki je svoj prostor našla v gradu. V Ferrarijevem vrtu, pod katerega se je podpisal priznani arhitekt Maks Fabiani, vas bo prevzela spokojnost in umetnost.

V Štanjel vas bo zapeljal tudi vonj po kraški kulinariki, katero vam bodo postregli v Bistroju Grad ali v okrepčevalnici pri Grajžarjevih.

Si želite po Spacalovih stopinjah? Tu se lahko udeležite delavnice, kjer boste spoznali posebnosti kraškega urbanizma in arhitekture, ki vam bo navdih za izdelavo lastne grafike. Le-to lahko odtisnjeno odnesete domov.

 

Kontaktirajte nas za več informacij in rezervacije.

 

Foto: Jošt Gantar, Projekt VisitKras, Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


7+2=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije