si

Kraljevsko doživetje Krasa

5-6 ur

Razvajanje v družbi z lipicancem

Doživite Kras na kraljevski način. Pustite se razvajati v ambientu, ki je bil pred več stoletji ustvarjen za plemenite, na evropskih dvorih zelo cenjene konje, obiščite svetovno znano kraško jamo, ki je med vsemi jamami prva v Evropi gostila nekdanjo gospodo, začutite moč umetniške besede v najbolj presenetljivem kulturnem hramu ter se prepustite vrhunskemu razvajanju s kraškimi okusi in izbranimi pozornostmi.

Najlepši del doživetja: 

  • voden ogled Kobilarne Lipica in piknik na travniku edinstvenega konjeniškega posestva
  • vožnja s kočijo z vprego lipicanskih konj, s kakršno so se nekdaj vozili cesarji in kralji
  • ogled kraške jame Vilenica, najstarejše turistične jame v Evropi
  • trenutek za izbrano poezijo
  • večerja s kraljevskimi pozornostmi in presenečenjem

Kraljevsko doživetje se začne v več kot 400 let stari Kobilarni Lipica, izvorni kobilarni lipicancev, ki je danes s svojo čredo več kot 300 plemenitih konj največja kobilarna z lipicanci na svetu. Po zasebnem, vodenem ogledu kobilarne in prvem srečanju z lipicancem se obisk Lipice zaključi s posebnim razvajanjem na konjeniškem posestvu, s penino in prigrizki na travniku, ki ga obdaja posebej za konje urejena in skrbno negovana kraška krajina.

Med tem je za vas že pripravljena starinska kočija z vprego lipicanskih konj. Že sesti vanjo je poseben občutek. Med čarobno vožnjo po mirnih poteh je dovolj časa za klepet s kočijažem, ki vam morda lahko zaupa tudi kakšno lipiško skrivnost … S kočijo vas po slikoviti kraški pokrajini pripelje do jame Vilenica. To čudovito kraško jamo so prvi obiskovali premožni turisti, ki so v Trstu čakali na čezoceanske prevoze. Danes je v svetu poznana kot prizorišče mednarodnega literarnega festivala Vilenica, zato boste ob obisku jame deležni posebne pozornosti, ki vas bo popeljala v svet verzov, posvečenih Krasu … Katerih, naj ostane skrivnost.

V duhu kraljevskega razvajanja bo tudi večerja v značilni kraški vasici, v odlični gostilni, ki kulinarično tradicijo Krasa predstavi na svojstven način. Tudi tu, ob skrbno izbranih jedeh in pijači, se boste lahko vživeli v čas, ko so na Krasu začeli z vzrejo lipicancev in ko so te kraje obiskovali ljudje plemenite krvi. 

Cena:

  • pri rezervaciji 2 oseb: 466 evrov na osebo               
  • pri rezervaciji 4 oseb: 293  evrov na osebo                
  • pri rezervaciji 6 oseb:; 235 evrov na osebo      
  • pri rezervaciji 8 oseb: 207 evrov na osebo

Cena vključuje: zaseben voden ogled Kobilarne Lipica in piknik na travniku edinstvenega konjeniškega posestva, vožnja s kočijo z vprego lipicanskih konj, zaseben voden ogled kraške jame Vilenica, večerja v Hiši krasna (degustacijski meni), vsi prevozi po programu, lokalnega vodnika ves čas trajanja doživetja, spominek presenečenja

Potrebna oprema: udobna obutev

Odpiralni čas

Po predhodni najavi vse dni v letu. 

Trajanje
5-6 ur
Jezik doživetja
slovenski, angleški, italijanski, nemški
Število oseb
2-6 oseb
Informacije
TIC Sežana

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se