Proslava ob Mednarodnem dnevu miru

od 22.09.2018 do 22.10.2018 ob 11:00 uri

Opatje selo - Pomnik braniteljem slovenske zemlje na Cerju

V soboto 22.9.2018 se bo na Cerju , s pričetkom ob 11.00 uri, odvilo tradicionalno VSESLOVENSKO ZBOROVANJE ZA MIR.

Letos v soorganizaciji KODVOS-a, združenja veteranskih in domoljubnih organizacj Slovenije,  Občine Miren-Kostanjevica in zavoda Turizem Miren-Kostanjevica.

 

Bogat kulturni program  po scenariju in v režiji  Roka Andresa, bodo prispevali Orkester slovenske policije, Ditka, Vokalna skupina Chorus, Kulturna akcija TIGR-Klub mladih in Andrej Jelačin.

 

Med slavnostnimi govorniki pričakujemo tudi novega predsednika vlade Republike Slovenije.

V četrtek, 20.9.2018 bo ob 18.00 odprla  vrata »Cerjanka«-nova trgovinica s spominki, ki nosijo dušo destinacije Miren Kras. Edinstvena ponudba, ki bo hkrati razglednica kreativnosti pridelovalcev, obrtnikov in umetnikov, je namenjena turistom in domačinom, ki bodo želeli dragim osebam pokloniti posebej izbrana in izvirna darila.

Otvoritvi Cerjanke bo ob 19.00 sledila otvoritev razstave »Kras 1915-1917«, fotografije iz zapuščine Andreasa Maraskega v organizaciji Društva Soška fronta.

 

V petek 21.9. bo preko 600 dijakov iz vseh slovenskih gimnazij pod pokroviteljstvom predsednika države, gospoda Boruta Pahorja, razpravljalo o kulturi miru in nenasilja ter njunem vplivu na življenje posameznika in celotne družbe.

VABLJENI na Cerje !

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


5+8=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije