Koledar dogodkov

Dne 08.02.2019 potekajo naslednji dogodki:

 • jan19
  Bobri na potepu v Sežani 2019
  Sežana - Kosovelova knjižnica, Kosovelov dom, Kosovelova soba, MC PodlagaTudi letos bo Sežano od 19. januarja do 8. februarja obiskal ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje BOBRI. Na različnih lokacijah v Sežani se bo odvil pester program za otroke in mlade. Vstop na vse dogodke je prost!  
 • feb08
  Prešernov dan, Kulturni dan v Lipici
  Lipica - LipicaPriložnost za brezplačen obisk Kobilarne Lipica, doma več kot 300 belih lipicancev. Izkoristite dan za obisk Galerije Avgusta Černigoja in muzeja Lipikuma, vožnje s kočijo in doživetje stika z belimi lipicanci. Praznična predstava Zgodba o Lipici. več...
 • feb08
  Predstava z lipicanci Zgodba o Lipici
  Lipica - Kobilarna LipicaNa zelenem lipiškem posestvu se je pred stoletji začela zgodba o ljubezni, ponosu in lepoti. O izjemni dediščini kobilarne, belem lipicanskem konju in njegovi povezanosti z jahačem pripoveduje nova predstava Lipiške šole več...
 • feb08
  Pravljična urica v Lipici
  Kobilarna Lipica - Kobilarna LipicaPravljična urica: Interpretacija pravljice o lipicancu, izbrane na prvem literarnem tečaju, v izvedbi bibliotekarke Petre Hlača.  V sodelovanju s Kobilarno Lipica.
 • feb08
  Proslava kulturnega dneva v Temnici z Andrejem Rozmanom Rozo
  Temnica - Stara šolaVabljeni na Kulturni dan v Temnico, v petek 8. februarja 2019 ob 19.00, na večer s pesnikom Andrejem Rozmanom Rozo. Roza piše res posebne in zabavne pesmi za otroke in odrasle, take, ki si jih zapomniš. Naši otroci se jih učijo tudi v šoli.
 • feb08
  Slovenski kulturni praznik v občini Sežana
  Kras - Sežana, Dutovlje, Lokev, Lipica, Jama VilenicaNa slovenski kulturni praznik, 8. februarja, vas vabimo na paleto dogodkov v Sežani in okolici.
 • feb08
  Prešernov dan v Muzeju slovenskih filmskih igralcev
  Divača - Muzej slovenskih filmskih igralcevV petek, 8. februarja, praznujemo Prešernov dan. Na slovenski kulturni praznik bo vstop v Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači brezplačen. Ob 16. uri bomo za naše obiskovalce pripravili tudi brezplačen voden ogled obeh stalnih razstav.
 • feb08
  Razstava Od ilustracije do lutke
  Sežana - Kosovelov domRazstava ilustracij, filmskih, TV in gledaliških lutk, mask in plakatov Eke Vogelnik v Kosovelovem domu Sežana. Tokrat premierno razstavljene filmske lutke iz lateksa iz filma “En prišparan tolar” in ilustracije iz slikanice Makalonca.
 • feb06
  Dogodki ob slovenskem kulturnem prazniku v Kosovelovi knjižnici
  Sežana - Kosovelova knjižnicaV sredo, 6. 2. pripravljamo v Kosovelovi knjižnici razstavo France Prešeren med nami. Poleg knjižnega gradiva bodo razstavljeni predmeti iz zbirke interpretatorja kulturne dediščine Srečka Rožeta iz Vojaškega muzeja Tabor Lokev ter Pavleta Skrinjarja. več...
 • feb22
  Latinski jezik in kultura
  Sežana - Kosovelova knjižnica, SežanaLatinski jezik in kultura.  Vodi: Nastja Janžekovič.    V sodelovanju z UTŽO Kras Sežana.
 • feb01
  Postavitev razstave Vilme Padovan: Variacije
  Kozina - Knjižnica KozinaPostavitev razstave Vilme Padovan: Variacije.  Na ogled do 27. 2. 2019..
 • feb06
  Kitajska telovadba za zdravje in vitalnost z Mauro Arh
  Gorjansko - Štrekljeva domačijaUniverza za tretje življenjsko obdobje Kras organizira vadbo TAI CHI IN QI GONG z Mauro Arh, ob torkih v februarju in prva dva torka v marcu, po dve šolski uri, 18.15-19.45, v Štrekljevi domačiji, Gorjansko 99.
 • feb06
  Zvezdna vadba
  Sežana - Zavod za šport, turizem in prosti časUniverza za tretje življenjsko obdobje Kras pričenja z jutranjo Zvezdno vadbo z avtorico istoimenskega priročnika Janjo Bone. Vsako sredo, od 7.25 do 8.25, v prostoru Zavoda ŠTIP v Sežani.
 • feb01
  UTŽO Kras: Koledar dejavnosti za februar
  Sežana - SežanaKadar Matija zmrzuje (nedelja, 24. 2.) še štirideset dni mraza prerokuje.
 • jan31
  Predstavitev prve knjižne rep-pripovedi v stripu Drug drugemu drug
  Sežana - Kosovelova knjižnicaPredstavitev prve knjižne rep-pripovedke v stripu Drug drugemu drug s spremljajočo razstavo.
 • feb06
  Razstava France Prešeren med nami
  Sežana - Kosovelova knjižnica, SežanaPostavitev razstave v čitalnici knjižnice: France Prešeren med nami. Poleg knjižnega gradiva bodo razstavljeni predmeti iz zbirke interpretatorja kulturne dediščine Srečka Rožeta iz Vojaškega muzeja Tabor Lokev ter Pavleta Skrinjarja. več...

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


8+2=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije