Kitajska telovadba za zdravje in vitalnost z Mauro Arh

od 06.02.2019 do 27.02.2019 ob 18:15 uri

Gorjansko - Štrekljeva domačija

Univerza za tretje življenjsko obdobje Kras organizira vadbo TAI CHI IN QI GONG z Mauro Arh, ob torkih v februarju in prva dva torka v marcu, po dve šolski uri, 18.15-19.45, v Štrekljevi domačiji, Gorjansko 99.

 

Tai chi in Qi Gong sta starodavni kitajski veščini gibanja za telo-um-duha, za negovanje zdravja, preventivo in zdravljenje bolezni. Na Kitajskem ju vadijo že otroci v šolah, delavci v tovarnah, pa starejši ljudje; v terapevtske namene ju uporablja tudi tradicionalna kitajska medicina. Znanstvene raziskave dokazujejo, da skupinska vadba omogoča krepitev imunskega sistema; ugodno vpliva na srčno-žilni sistem (dokazano tudi z meritvami krvnega pritiska) in skeletno-mišični sistem, blaži stres, krepi duševno zdravje in okrevanje po raznih boleznih. Zato je pomen skupinske vadbe še boljši ob upoštevanju velike vloge preventive za zdravje. Vadba se med letom menja po sezonah in omogoča sprostitev po napornem dnevnem ritmu, saj poveže telo, um in duha ponovno v celoto in ga pripravi na optimalno delovanje, dober spanec in krepko zdravje.                                                                                                                                                            

Maura Arh je inštruktorica Qi Gong-a, metode Zang Qi Fa Shi Gong, edina diplomirana v Sloveniji, ki se ukvarja s Tai chi-jem in Qi Gong-om več kot 20 let. Vaje so terapevtskega in preventivnega značaja, s ciljem ohranjanja dobrega zdravja in počutja ter večanja vitalnosti in seveda kot splošno preventivo za zdravje.Vadba je primerna za vse starosti udeležencev, tako za začetnike kot za tiste, ki že več let vadijo. Vaje in vadba so prirejeni in temeljijo na formah (sosledje zdravilnih gibov, ki spominjajo na počasen ples). Vse vaje se izvaja stoje in vsak jih izvede po svojih zmožnostih in počutju.

 

Prijave sprejemamo do zasedbe mest do torka, 5. februarja 2019, na 031716210 ali nadja.mislej-bozic@guest.arnes.si.

Organizator: Univerza za tretje življenjsko obdobje Kras, nadja.mislej-bozic@guest.arnes.si ali 031716210.

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


5+4=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije