Marko Hatlak & Kapobanda s posebnim gostom Vlatkom Stefanovskim: VALENTINOV KONCERT

od 14.02.2018 do 14.02.2018 ob 20:00 uri

Sežana - Kosovelov Dom, Sežana

Skupino Kapobanda je leta 2013 ustanovil harmonikar Marko Hatlak skupaj z Goranom Bojčevskim (klarinet), Miho Megličem (kitara) in Rokom Hozjanom (kontrabas). Večinoma prekaljeni v Terrafolku in tudi uveljavljeni solisti, ti štirje glasbeniki prinašajo na oder najboljše od ciganskih, irskih ljudskih pesmi in klasike. Ustvarjajo nepredvidljivo čustveno atmosfero balkanskih napevov. Preizkušajo hitrost svojih prstov ter meje svojih glasbil skozi preplet solističnih melodij. Poslušalci nikakor ne ostanejo ravnodušni ob zvokih harmonike in glasu, klarineta, kitare in kontrabasa. Sveža etno zasedba Kapobanda si z vrhunskim ustvarjalnim zagonom dovoljuje spajanja različnih glasbenih področij in na humoren način poslušalcu ponudi nepozabno glasbeno doživetje.

Vlatko Stefanovski je znan po posebni tehniki igranja kitare. Osnoval je tudi legendarno zasedbo Leb i sol, njegova zadnja dela pa obsegajo tudi glasbena dela za film, gledališče in balet. Velja za enega največjih svetovnih kitaristov. Stefanovski je v kontaktu s številnimi umetniki, glasbeniki in kitaristi po vsem svetu, med njimi tudi s tako velikimi, kot sta Allan Holdsworth in John McLaughlin, sodeloval pa je tudi z Gibonnijem na zadnjih dveh albumih in nastopal tudi z glasbeniki, kot so Manu Katche, Pino Paladino in Toni Levin.

Vlatko Stefanovski_m

Za Glasbeno-plesni in Briljantni abonma ter izven.

Vstopnina: parter 18 EUR, balkon 15 EUR; za abonente Kosovelovega doma Sežana 10 % popusta; za učence in učitelje Glasbene šole Sežana 50 % popusta.

Organizator: Kosovelov dom Sežana, T: 05/731 20 10, E: info@kosovelovdom.si

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


6+6=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije