FESTIVAL KRAŠKA GMAJNA

od 12.04.2018 do 02.05.2018

KRAS - Kras

Festival naravoslovnega in dediščinskega turizma, ki v ospredje postavlja kraško gmajno v vseh letnih časih – pomlad, poletje, jesen, zima. Kraška gmajna velja za eno najstarejših kulturnih krajin in enega najbogatejših življenjskih prostorov v Evropi in širše.

Kraška gmajna velja za eno najstarejših kulturnih krajin in eno izmed vročih točk biotske raznovrstnosti v Evropi in svetu, tu se že tisočletja tesno prepleta delo narave in ljudi.

Prav to izjemno bogastvo, želimo s prvim festivalom naravoslovnega in dediščinskega turizma na Krasu, predstaviti in mu dati pravo veljavo. Želimo vzpodbuditi zanimanje za spoznavanje te izjemne biotske pestrosti, znanstvenega udejstvovanja in ustvarjalnosti ter širšega povezovanja. Skozi festivalske aktivnosti bomo ponudili bogatejše doživljanje naravne in kulturne dediščine, podali se bomo v svet rastlinstva in živalstva gmajne, ljudskih modrosti in znanj, spoznavali preplet kulinarike z letnimi časi in še mnogo več.

V času festivala potekajo številni dogodki, od kulturnih prireditev vezanih na kraško gmajno, do različnih tematskih pohodov in kreativnih delavnic, strokovnih srečanj, okroglih miz in predavanj, razstav in seveda tudi bogatega otroškega raziskovanja. 

 

Več...

 

Dodatne informacije:

TIC Sežana, T: (0)5 731 01 28,  tic.sezana@visitkras.info 
TIC Divača, 05 7310 941, 041 550 205,  tic@divaca.info
TIC Štanjel, T. (0)5 769 00 56, 041 383 986, tic@stanjel.eu

Potrebujete pomoč?

Tu smo!


1+4=

*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Rezervacije