si

Jesenski pohod po graničarski poti

12 km
4-5 ur
Zahtevnost

Pohod po nekdanji graničarski poti na nekdanji meji med Jugoslavijo in Italijo

Jesenski pohod po graničarski poti nas popelje od nekdanjega mejnega prehoda Klariči, do nekdanjega mejnega prehoda Gorjansko. Pot se vije po tradicionalni kraški pokrajini ter nam odkrije vso pestrost in raznolikost naravne in kulturne dediščine Krasa. Pohod nas vodi na bližnje hribe, mimo Grofove jame, ki je v 1. sv vojni služila za namestitev do 1500 avstroogrskih vojakov, kaverne Moritz, karavle, suhozidne pastirske hiške,...

Zaključek pohoda je na nekdanjem mejnem prehodu Gorjansko. Ker pohod ni krožen, je potrebno poskrbeti za prevoz na pričetek pohoda.

Pohod je voden, obvezna je prijava na tel. številko ali mail društva. Pohod traja 4-5 ur, dolžina je približno 12 km. Pohodniška oprema je priporočljiva.

Zaradi omejitev za preprečitev širjenja COVID-19 pri izvedbi javnih prireditev, vas prosimo, da spremljate tudi uradno stran organizatorja prireditve. V kolikor razmere v oktobru ne bodo dopuščale izvedbe dogodka, bo le-ta premeščen na poznejši čas oz. odpovedan.

Datum
17.10.2021
Lokacija

6223 Komen
Dolžina poti
12 km
Trajanje
4-5 ur
Zahtevnost
delno zahtevna
Znamenitosti ob poti
  • karavla
  • Grofova jama
  • Kaverna Moritz
  • suhozidna pastirska hiška
Jezik doživetja
slovenščina
Informacije
Društvo Komenski Kras 91

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se