si

Jama Dimnice

120 min
Program bo ponovno na voljo v obdobju od junija do avgusta, ko bo na Krasu in v Brkinih KrasPass poletje.

Jama Dimnice privlači obiskovalce z nenavadnimi pojavi.

V bližini vasi Slivje in Markovščina, ob cesti Kozina – Reka, sta dve okoli 40 m globoki brezni, povezani z rovom. Hladen zrak, ki pozimi vstopa v eno od brezen, na drugi strani iztiska toplejši jamski zrak in tako nastaja značilna meglica, ki spominja na steber dima. Po tem pojavu je jama dobila ime.

Dimnice je okoli osem kilometrov dolga in 180 m globoka pretočna jama z rovi v dveh nadstropjih. Zgornji so suhi, polni so lepih kapnikov in imajo urejene turistične poti. Po spodnjih se pretaka ponikli potok, ki se steka v izvir Rižane. Jama in njena okolica sta prava zakladnica značilnih kraških pojavov.

Posebnosti: 4. najvišji kapniški steber v Evropi, edino vodovodno zajetje v jamah Evrope, rastje na vhodu, speleoklimatski pojavi in sožitje človeka.

Vrsta ponudbe

  • doživetje kraško-brkinskih čudes
    2-urno doživetje kraško-brkinskih čudes s kulinaričnim utrinkom: voden ogled jame Dimnice z lokalnim turističnim vodnikom, ogled cerkve ter pokušina lokalnih dobrot v kmečkem turizmu v Velikih Ločah.
    Prodajna cena: 24 EUR/osebo.
    Trajanje: 120 min

Odpiralni čas

  • nedelja (ob 15.30)

Obvezna je predhodna najava pri ponudniku vsaj 24 ur vnaprej.

Ponudnik
Trajanje
120 min
Jezik doživetja
slovenščina, angleščina, italijanščina
Cena
24 € / osebo

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se