si

Vrtovi Krasa

Čudovita doživetja presenetljivih svetov

Ob mogočnem podzemlju in krajini edinstvenih čudes, ki sta jo v teku tisočletij v sozvočju oblikovala narava in človek, na Krasu v odkrivanje presenetljivih svetov vabijo tudi njegovi vrtovi. Tisti, ki jih je nekoč ob vilah in graščinah za svoje ugodje oblikovala gospoda, in taki, kot so jih ob svojih preprostih domovanjih skozi stoletja urejali ljudje, da so v skopi kraški zemlji zmogli najti moč za preživetje. 

Danes nas ta kraška svetišča, povezana z imenom Vrtovi Krasa, nagovarjajo z vso svojo zunanjo in notranjo lepoto, ki jo odstirajo skozi čudovita doživetja.

Dobrodošli na avtentičnih popotovanjih, ki vas v vsakem vrtu na povsem izviren način popeljejo skozi prostor in čas v odkrivanja neprecenljivih zgodovinskih, kulturnih in naravnih bogastev ter izjemne sporočilne vrednosti tako posameznega vrta kot tudi celotnega kraškega prostora.

Vabljeni v Vrtove Krasa na edinstvena doživetja presenetljivih svetov:

Za vsebino doživetja so odgovorni partnerji operacije Vrtovi Krasa  • Komunala Sežana d.d., Občina Komen, Zavod Fabiani, ORA Krasa in Brkinov d.o.o. in Krasna, Andrejka Cerkvenik s.p..
Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Odpiralni čas

Kliknite na posamezni vrt in njegovo doživetje.

Informacije
TIC Dutovlje
TIC Sežana
Center za obiskovalce Grad Štanjel

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se