si

Voden ogled Divaške jame

90 min

Divaška jama je pravo razkošje nenavadne lepote in miru. Je del obsežnega sistema udornih dolin, brezen in kraških jam, ki ga je na tem območju oblikovala Reka, ki nedaleč stran ponika v znamenite Škocjanske jame. Ta čudovit kraški pojav krasijo številne kapniške in druge oblike, ki presegajo človeško domišljijo. Jamo sta v preteklosti obiskala avstro-ogrski prestolonaslednik princ Rudolf in sloviti psihoanalitik Sigmund Freud. V jami je urejenih in osvetljenih 500 metrov poti, ta pa je primerna za obiskovalce vseh starosti. Temperatura v jami je 8 °C, ogled pa traja 1 uro in pol.

Po ogledu jame si boste v košarici kraških dobrot izbrali svoj spominek. Izbirali boste lahko med medom, sivkino blazinico ali milom, stekleničko medice, teranovega likerja ali brinjevca, šetrajevo soljo, domačim jabolčnim sokom in še drugimi na krasu pridelanimi in izdelanimi dobrotami in izdelki.


Vrsta ponudbe

  • Doživetje kraško-brkinskih čudes s kulinaričnim utrinkom
    Vključuje: voden ogled jame (90 min.) ter lokalna kulinarična dobrota po izbiri (npr. med, sivkin izdelek, medica, teranov liker, brinjevec, šetrajeva sol, domač jabolčni sok ipd.)
    Trajanje: 90 minut 
    Cena: 18 € / osebo 

Odpiralni čas

Vsak dan po dogovoru.

Obvezna je predhodna najava pri ponudniku.

Ostala ponudba, ki bi vas morda zanimala

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se