si

Botanični vrt ob vili Mirasasso

90 min
Program bo ponovno na voljo v obdobju od junija do avgusta, ko bo na Krasu in v Brkinih KrasPass poletje.

Pri vodenem ogledu Botaničnega vrta Sežana ob vili Mirasasso in Interpretacijskega centra kraške vegetacije boste poleg uživanja v lepotah vrta, spoznali tudi zgodbo družine Scaramanga, ki je vrt v stilu italijanskih meščanskih vrtov oblikovala leta 1848, posebnosti posameznih rastlinskih vrst, ki so jih s popotovanj po svetu prinašali mornarji družine ter zanimivosti posameznih kulturnih elementov vrta, med katerimi je rastlinjak iz leta 1890 najpomembnejši in kot tak edini v slovenskem prostoru. Poleg vrta, ki se danes ponaša s statusom naravne in kulturne vrednote, boste doživeli tudi Interpretacijski center kraške vegetacije, ki na umetniški, pa tudi didaktičen in interaktiven način, prikazuje kraško pokrajino kot umetnost narave in človeka. Domov si boste lahko odnesli tudi košček okusa kraške vegetacije. Podarili vam bomo lokalno pridelan cvetlični med v posebni embalaži Botaničnega vrta Sežana.


Vrsta ponudbe

  • doživetje kraško-brkinskih čudes s kulinaričnim utrinkom
    Vključuje: Voden ogled Botaničnega vrta Sežana ob vili Mirasasso in Interpretacijskega centra kraške vegetacije ter Medeni Kras - lokalno pridelan cvetlični med v embalaži blagovne znamke Botaničnega vrta Sežana.
    Trajanje: 90 minut 
    Cena: 18 € / osebo 

Odpiralni čas

  • ponedeljek (ob 11h, 15h, 18h) 

Obvezna je predhodna najava pri ponudniku vsaj 24 ur vnaprej.

Trajanje
90 min
Jezik doživetja
slovenščina, angleščina, italijanščina
Cena
18 € / osebo

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se